torsdag, juni 18, 2009

Voldtægtsforbrydere undgår fængsel



19. jun. 2009 04.10 Indland Opdat.: 19. jun. 2009 05.54
Langt de fleste voldtægtsofre må leve med, at deres gerningsmænd aldrig nogensinde havner i fængslet.

Det viser en undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd, som har fulgt 50 konkrete voldtægtssagers vej gennem politi og domstole.

Undersøgelsen omfatter samtlige sager over tre år, hvor tilfældige kvinder er voldtaget. Og konklusionen er betryggende læsning for overfaldsmændene:

Ud af de 50 undersøgte sager, endte blot ni i sidste ende med en fængselsdom - og det selvom politiet rent faktisk betragtede de 20 af sagerne som opklaret.

Opklaringsprocenten skal ses i lyset af, at langt de fleste af voldtægtsmændene ikke forsøger at slette deres spor. 7 ud af 10 overfaldsmænd skjuler ikke ansigtet og forlader i øvrigt gerningsstedet uden så meget som at forsøge at gøre livet surt for politiets efterforskere.

Ifølge voldtægtsrapporten er voldtægterne desuden blevet grovere, og kvinderne bliver efterladt med flere fysiske skader end tidligere.

- Det kan jeg godt nikke genkendende til. Vi ser indimellem nogle virkeligt alvorlige sager, hvor folk er blevet spærret inde og den slags, siger oversygeplejerske Lone Hedemand fra Center for Voldtægtsofre på Odense Universitetshospital. Her behandler man årligt 50-70 voldtægtsofre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar