mandag, juni 15, 2009

Titusinder demonstrerer i Teheran


15. jun. 2009 16.10 Udland Opdat.: 15. jun. 2009 16.14
Titusinder af den slagne iranske præsidentkandidat Mirhossein Musavis tilhængere trodser indenrigsministeriets forbud mod demonstrationer og er i dag samlet til folkemøde i centrum af hovedstaden Teheran.

- Gaderne er helt fyldt med mennesker, siger et øjenvidne og tilføjer, at mængden venter på Mousavi og andre reformvenlige ledere, som støtter hans krav om annullering af det officielle resultat af fredagens valg, der officielt gav en jordskredssejr til den siddende præsident Mahmoud Ahmadinejad.

Vil demonstrerer hver dag
Mange af demonstranterne bærer Mousavis grønne kampagnefarve og fotografier af ham. De råber: "Mousavi vil vinde vores stemmer tilbage."

Adskillige kilometer af Teherans gennemkørselsveje er ifølge øjenvidnet proppet med mennesker, der deltager i mødet.

Hvor er de 63 procent, der stemte på Ahmadinejad? råber de med henvisning til hans officielle valgresultat.

- Hvis Ahmadinejad fortsætter som præsident, så vil vi demonstrere hver eneste dag, råber de. "Vi kæmper, vi dør, vi vil ikke acceptere denne valgsvindel," lyder et andet råb fra mængden.

Frit og sundt valg
Der blev buhet højt, da en politihelikopter hang over menneskemængden.

Ahmadinejad og embedsmænd fra det iranske indenrigsministerium har afvist alle beskyldninger om valgsvindel. Præsidenten har betegnet valget som "frit og sundt".

Præsident Ahmadinejad udskød tidligere i dag sin afrejse til et topmøde i Rusland. Hans ændrede planer skyldes antageligt den anspændte situation hjemme i Iran efter valget fredag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar